Partners


RISE är ett oberoende statligt forskningsinstitut. Som en innovationspartner för hela samhället hjälper vi till att utveckla teknologier, produkter, tjänster och processer som bidrar till en hållbar värld och ett konkurrenskraftigt näringsliv. Det gör vi i samarbete med och på uppdrag av näringsliv, akademi och offentlig sektor. Vi har också ett särskilt fokus på att stötta små och medelstora företag i deras innovationsprocesser. https://www.ri.se/sv

MDU är Sveriges nyaste universitet. Med vår vision, att vara ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid, vill vi göra verklig skillnad.

Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar framtid genom kunskap och innovation. Vi anser att ny kunskap och nya perspektiv bäst skapas och uppnås i samverkan med andra – kollegor, studenter, näringsliv och offentlig sektor såväl nationellt som internationellt. 

Hos oss läser närmare 20 000 studenter kurser och program inom design- och kommunikation, ekonomi, hälsa, teknik och skola samt kammarmusik och opera. Vår forskning bedrivs inom alla utbildningsområden och är internationellt framstående inom framtidens energi och inbyggda system.

MDU finns i den expansiva tillväxtregionen Mälardalen med campus i Eskilstuna och Västerås. https://www.mdu.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.
https://enkoping.se/

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se.

Strängnäs kommun utvecklar individen, verksamheten och samhället! Våra 2 500 medarbetare verkar i en dynamisk organisation som gärna prövar nya vägar för att nå sina mål.

Kommunens 34 000 invånare bor i attraktiva tätorter som Strängnäs, Mariefred, Åkers styckebruk och Stallarholmen, eller i mindre orter med landsbygdskaraktär. Till Stockholm tar du dig på mindre än en timme. http://www.strangnas.se

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.
https://skelleftea.se

Knivsta är en ung kommun med en stark identitet och stolt nybyggaranda. Läget är attraktivt, mitt i Stockholm-Uppsala regionen med Arlanda flygplats runt hörnet. På 27 minuter med tåg är du framme i Stockholm och till Uppsala tar det tio minuter. Samtidigt finns naturen runt knuten med skogar, ängar och sjöar att njuta av. Det fördelaktiga läget lockar många unga familjer att bosätta sig här. Vi bygger kontinuerligt nya förskolor och skolor framför allt i tätorterna Knivsta och Alsike. Vi står också inför en stark bostadsutbyggnad där samhällsbyggnadskontoret har en nyckelroll i att planera för hur Knivsta kan växa fram till en modern och hållbar småstad, med förankring i den aktiva och levande landsbygd som tätorten är sprungen ur. http://www.knivsta.se

I Kungsbacka skapar vi det goda livet tillsammans. Vi är öppna, trygga och nytänkande. Varje människas potential tas till vara och näringslivet blomstrar. Här växer du hela livet. http://www.kungsbacka.se/

Luleå, en växande kommun i norra Sverige, är starkt fokuserad på att bygga ett attraktivt och hållbart samhälle. Med cirka 7 000 anställda som arbetar för kommunens 79 000 invånare, planeras ambitiösa projekt som nya bostadsområden och industriutveckling. Kulturens betydelse lyfts fram som en central del för att skapa livskvalitet och attraktion för både medborgare och besökare. Läs mer om Luleås utveckling och vision på Luleås officiella webbplats.